FAQ

Her har vi samlet en række spørgsmål og svar på de spørgsmål vi oftest får:

Hvilken karateklub skal jeg vælge?

Inden man melder sig selv eller sine børn ind i en klub hvor man måske kun kender instruktørerne fra en plakat, er det helt ok at stille spørgsmål til klubbens historie og instruktørernes erfaring. Søg information på Internettet om klubben og personerne og søg svar hos venner og bekendte. En ordentlig karateklub har historiske rødder både i Danmark og til Japan.

En forkert klub og instruktør, kan ikke bare betyde penge ud af vinduet og en masse spild af tid, men også give en uoprettelig skade og mistillid til andre mennesker. Derfor er det rette valg så vigtigt.

Hvad er Shotogakusha?

Hvem underviser i Shotogakusha klubber?

Vores hovedinstruktør er Frank Starck-Sabroe sensei 8. dan.

Du kan google instruktørerne og læse meget mere om deres kvalifikationer. Alle vores instruktører og instruktørassistenter gennemgår løbende instruktøruddannelse, hvilket er med til at sikre vores høje faglige niveau.

Hvilken karatestilart trænes der i Shotogakusha?

I Shotogakusha trænes der traditionel Shotokan karate. Vi fastholder de værdier og værner om de historiske rødder der er indeholdt i Shotokan karate grundlagt af Gichin Funakoshi. Vores øverste sensei er Masahiko Tanaka sensei 8. dan JKA (Japan Karate Association).

Hvilken målgruppe henvender vi os til?

Shotogakusha henvender sig til alle som er interesseret i at lære korrekt karate. Vi har hold for børn, unge, voksne og familier. Alle som vil følge vores værdier og regelsæt er velkommen.

Hvor gammel skal man være for at begynde til karate?

Vi har minihold, hvor man kan starte som 4 årig. Vi har børnehold, hvor man kan starte som 6 årig. På vores voksenhold har vi udøvere lige fra 16 år til 76. Karate kan trænes hele livet.

Kan forældre træne på hold med deres børn?

Ja i flere af vores klubber kan du og dit barn/dine børn træne sammen på en sjov og afvekslende måde.

Hvilken muligheder er der for at træne ekstra i Shotogakusha

Som medlem af en Shotogakusha klub kan du træne frit i andre Shotogakusha klubber.

Opstår der skader under karatetræning?

Vi passer rigtig godt på hinanden og skader er sjældne. Når vi kæmper mod hinanden er det kun tilladt at markere teknikker. Respekt for hinanden er en af vores nøgleværdier, og vores instruktører sørger for at alle føler sig godt tilpas.

Kan man stille op til stævner?

Alle der har lyst til at deltage i stævner støtter vi med professionel træning. Vi har specielhold for vores konkurrenceudøvere og vi har hver år deltagere der kæmper ved Europamesterskaberne og verdensmesterskaberne i Karate.

Shotogakusha har gennem årene trænet adskillige kæmpere frem til landsholdsniveau og medaljer ved EM og VM.

Er der aktiviteter udover træning?

Hver klub afholder en række sociale arrangementer målrettet vores forskellige aldersgrupper. Det kan være alt fra hygge efter træning, fester for voksne, filmaftener for børn, sommerfest, fastelavn, sommerlejr og hygge på rejser i forbindelse med træninger og stævner i ind- og udland.

Er det dyrt at træne karate?

I forhold til vores høje instruktørkompetencer, vores mange muligheder for ekstra træning samt vores høje sociale aktivitetsniveau er vores kontingent yderst rimelig. Husk du får den karateundervisning du betaler for.