Om Shotogakusha

Om Shotogakusha

Shotogakusha er en organisation, som er stiftet af Masahiko Tanaka sensei. Shoto 松濤 er Funakoshi senseis kunstnernavn. Gakusha学者 betyder “stedet hvor vi lærer” .

Formålet med organisationen er at holde 100 % fokus på traditionel Shotokan Karatedo som japansk kampkunst med henvisning til BUDO. Meningen med BUDO er at opnå en dyb forståelse af ens art for derigennem at forbedre ens karakter og se mere klart og dybt ind i ens eksistens.

Shotogakusha benytter betegnelsen Karatedo, som henviser til netop do i BUDO.

Do betyder vej eller retning og symboliserer, at man søger, at opnå en dyb forståelse af karate, og derigennem udvikle sig frem mod harmoni mellem krop og sind.

Chefinstruktøren for Shotogakusha i Europa er Frank Starck-Sabroe sensei 8. dan. Frank sensei leder og udvikler Shotogakusha i tråd med den Karatedo, som Tanaka sensei på fornemmeste vis repræsenterer.

Vores værdigrundlag

I Shotogakusha benytter vi betegnelsen Karatedo, som henviser til den livslange personlige og fysiske udvikling, som vi vægter meget højt i Shotogakusha.

Do betyder vej eller retning og symboliserer, at vi søger at opnå en dyb forståelse af vores karate og derigennem udvikle os frem mod harmoni mellem krop og sind.

Det er vigtigt, at en stræben efter at udvikle sin menneskelige karakter ikke er en midlertidig proces, men en livslang proces som skal følges og udvikles hver dag gennem træning både i og udenfor dojoen. Dermed bliver Karatedo til en vej i livet som udover at fokusere på at mestre teknikkerne i karate, også består i at udvikle sin menneskelige karakter og se mere klart og dybt ind i ens eksistens.

Vi efterlever dermed principperne i Budo, som er betegnelsen for japansk kampkunst. Her er målet, at skabe udvikling i menneskets indre.